Alles over de mooiste fotolijsten

Je trouwfoto, foto’s van je kindje of je favoriete vakantiekiekjes, ze verdienen allemaal een mooi plaatsje in huis. Maar hoe zorg je ervoor dat je foto echt opvalt, en dat het iets toevoegt aan je interieur? Met de juiste fotolijst natuurlijk! Want een prachtige foto in een fotolijst die helemaal niet bij je interieur past, dat kan natuurlijk niet… We vertellen je hier alles over de verschillende soorten fotolijsten, en hopelijk inspireren we je om wat mooie nieuwe lijsten aan te schaffen.

Fotolijsten van verschillende materialen

Er zijn fotolijsten voor iedere soort inrichting en stijl te vinden. Kies voor een houten lijst voor een vintage of juist moderne look, afhankelijk van de tint en vorm, of kies voor aluminium of kunststof voor een strakke look. Deze twee laatste soorten worden ook vaak gebruikt om een mooie poster in op te hangen, of bijvoorbeeld een tekening van je kind. 

Heb je een industriële inrichting in huis? Dan past aluminium daar perfect bij. Bij een landelijke woning zal hout erg leuk staan.

Mix de verschillende stijlen

Een vintage houten fotolijst voor je babyfoto op het kastje naast de bank, en een moderne houten lijst voor je trouwfoto aan de muur, het mixen van stijlen is zeker mogelijk. Je kunt er zoals in dit voorbeeld voor kiezen om het bij één soort materiaal te houden, bijvoorbeeld hout of aluminium, en te variëren qua stijl of kleur. Ga je liever voor één kleur of tint, dan is het leuk om lijsten van verschillende materialen op te hangen en neer te zetten.

Wil je het simpel houden? Kies dan voor dezelfde soort lijsten in verschillende maten, ook dat zorgt voor een speels effect, maar het geheel zal redelijk rustig blijven. Hang bijvoorbeeld een fotolijst 15×15 naast een lijst van 24×30 met daarnaast een lijst van 30×45.