Nieuwe camera nodig? Lees hier waar je op moet letten!

Ben je van plan om een nieuwe camera te kopen? Lees dan zeker deze tips even door. Wij vertellen je namelijk waar je op moet letten.

Welke camera past bij je?
Wat voor fotograaf ben je? Ga je foto’s maken van de natuur, bruiloften of sportwedstrijden? Dat betekent dat je niet overal dezelfde camera voor kunt gebruiken. Denk hierover na als je een camera aan gaat schaffen.

Let op de megapixels
Bij de aanschaf van een camera doe je er ook goed aan om de megapixels te letten. Maar wat is nu goed? 5 miljoen of juist 20 miljoen? Als een camera meer megapixels heeft, wil dit niet altijd zeggen dat het ook beter is. Het ligt eraan waar je de foto’s voor gaat gebruiken. Foto’s die je online plaatst, hebben echt geen 20 miljoen megapixels nodig. Let op: hoe meer megapixels, hoe meer ruimte dit vraagt.

Formaat van de camera
Niet onbelangrijk: let op het formaat van de camera. Een grote camera is niet handig om mee te nemen als je bijvoorbeeld veel moet lopen. Maar ga je dieren fotograferen? Dan heb je haast wel een grote camera nodig voor goede foto’s. Bedenk dus goed welk formaat je nodig hebt.

Kijk ook goed naar de settings
Als laatste tip willen we je meegeven om goed naar de settings te kijken. Bepaal hierin wat je nodig hebt en ga vervolgens op zoek naar de camera die deze instellingen heeft. Dat zal de zoektocht naar een nieuwe camera een stuk gemakkelijker maken.